Hemmagjorda chicken nuggets
Förberedelser:
1. Blanda dinkelmjöl, salt och citronpeppar i en skål.
2. Vispa så många ägg som du tror behövs i en skål.
3. Blanda polenta och permesanost i en skål.
4. Finhacka cashewnötter och häll upp i en skål.
5. Skär kycklingen till den storleken du vill ha.
* Vänd först kycklingbitarna i dinkelmjölsblandningen, doppa sedan i det uppvispade ägget, panera med polenta/parmesanos och avsluta med att trycka fast de hackade cashewnötterna.
* Stek kycklingnuggetsarna gyllenbruna. Kontrollera så att kycklingen är genomstekt.
1. Blanda dinkelmjöl, salt och citronpeppar i en skål.
2. Vispa så många ägg som du tror behövs i en skål.
3. Blanda polenta och permesanost i en skål.
4. Finhacka cashewnötter och häll upp i en skål.
5. Skär kycklingen till den storleken du vill ha.
* Vänd först kycklingbitarna i dinkelmjölsblandningen, doppa sedan i det uppvispade ägget, panera med polenta/parmesanos och avsluta med att trycka fast de hackade cashewnötterna.
* Stek kycklingnuggetsarna gyllenbruna. Kontrollera så att kycklingen är genomstekt.
Servera med sallad, ungsrostade grönsker, pitabröd och valfria såser!










/ Lisa
Kommentarer
Trackback